Okružno tužilaštvo Banja Luka
0

Zatražen pritvor za Dragana Sandića osumnjičenog za silovanje

FENA
Zgrada Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci
Zgrada Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Dragana Sandića (1967.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela silovanje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je upotrebom sile prinudio na vršenje spolne radnje maloljetnicu, 15-godišnjakinju, u periodu od 2009. do 2011. godine, potvrđeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opravdane bojazni da će Sandić ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te da bi mogao ponoviti krivično djelo, te iz razloga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenje javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Dragan Sandić uhapšen je prije dva dana, a na osnovu usmene naredbe Okružnog suda Banja Luka izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi u banjalučkom naselju Nova Varoš. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina municije, eksplozivnih materija, minsko-eksplozivnih sredstava i pirotehničke opreme, saopćeno je prethodno iz banjalučke policije.

Sandić se bavio prikupljanjem sekundarnih sirovina, a komšije su ispričale da su viđale djevojčicu koja je dolazila kod Sandića, ali nisu slutili da bi mogao da je seksualno iskorištava.