Dječiji dom Bjelave
0

Zatečeni presudom direktoru Zeliću

FENA
Amir Zelić
Amir Zelić
Zaposleni u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja (Dječiji dom Bjelave) ostali su "šokirani, zatečeni i ljudski povrijeđeni" kada su saznali da je danas presudom Općinskog suda u Sarajevu direktor te ustanove Amir Zelić osuđen na godinu dana, a medicinska sestra Suadu Čengić na dvije godine i šest mjeseci zatvora.
  • Mi uposleni u ovome domu najbolje znamo koliko je i težak i human ovaj posao, koliko smo djeci, koju su svi napustili, pružili sigurnosti, topline, ljubavi i znanja. Ovom nepravednom presudom, ovom nepravednom kaznom, kažnjeni smo i mi, kažnjeni za dobro, ljubav, pažnju, njegu, za sve ono što godinama dajemo djeci, onima kojima bi to trebali dati oni koji su ih na svijet donijeli. Kako da nastavimo raditi sa djecom, osuđeni i nesretni, svjesni nepravde. Ovu presudu doživljavamo kao presudu svima nama, jer mislimo da je nepravedna i iznuđena, kaže se u saopćenju uposlenika KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo podiglo je u septembru prošle godine optužnicu protiv direktora Zelića i medicinske sestre Suade Čengić zbog osnovane sumnje da su odgovorni za smrt pet beba stradalih u požaru 22. aprila 2007. godine u tadašnjem Dječijem domu Bjelave.