BiH
0

Zastupnički dom Parlamenta FBiH nastavio 14. sjednicu

FENA
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) danas je u Sarajevu nastavio 14. sjednicu na kojoj će zastupnici, između ostalog, razmatrati prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima koji se upotrebljavaju u veterinarstvu.

Na dnevnom redu je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena, prijedlog Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u FBiH, te nacrt Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Zastupnici će također razmatrati i inicijativu za promjenu Ustava FBiH, te odluku o kreditu za projekt modernizacije Univerziteta u Zenici.

Bit će razmatran i izvještaj o radu Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH, te izvještaj o izvršenju finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2007. godinu kao i izvještaj parlamentarne komisije odgovorne za reviziju o revizijskom izvještaju Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2006. godinu.

Predviđena je i informacija o nacionalnoj zastupljenosti uposlenih u svim institucijama FBiH koje se finansiraju iz federalnog budžeta, kao i preduzeća čiji je većinski vlasnik Vlada FBiH.