BiH
13

Zastupnici u državnom Parlamentu tražili podatke o službenim automobilima

Piše: Er. M.
U toku je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se zastupnici između ostalog izjasniti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, te o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić na današnjoj sjednici Zastupničkom doma PS BiH tražio je od Vijeća ministara BiH da dostavi informaciju o broju službenih automobila Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH.

Đonlagić je kazao kako automobili s pratnjom predstavljaju ozbiljnu prijetnju u saobraćaju ako se uzme u obzir kvalitet cesta u BiH, te zatražio da mu se dostave i podaci o tome kako i čime je regulisano korištenje službenih automobila.

On je istakao kako je dobio informaciju da je nekoliko službenih automobila viđeno ispred restorana u okolini Sarajeva zbog čega je tražio da mu se dostavi informacija u kojem vremenskom periodu se mogu koristiti službeni automobili.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

O automobilima je danas diskutovao i zastupnik Salko Sokolović koji je tražio da mu se dostavi informacija o tome da li je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) kupila sedam novih automobila marke Citroen i gdje je objavljen oglas koji bi trebao biti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Sokoloviću je odgovor na postavljeno pitanje dao zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić koji je kazao kako Agencija za policijsku podršku nije nabavila sporne automobile, te da je Ministarstvo sigurnosti BiH tek uputilo upit SIPA-i, odnosno da zbog toga nije u mogućnosti na današnjoj sjednici dati odgovor na ovo pitanje.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako će se reformska agenda naći na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH.

"Agenda će danas biti usvojena, sutra očekujemo potpisivanje", rekao je Zvizdić.