BiH
2

Zastupnici Skupštine KS nisu usvojili ni dnevni red 28. sjednice

FENA
Nakon što je počela 28. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici sa 16 glasova "za“, tri "suzdržana“ i 12 "protiv“ nisu usvojili predloženi dnevni red sjednice.

Naime, zastupnici su više od sat vremena raspravljali o dnevnom redu na koji je pored redovnih 28 tačaka uvršteno još osam dopunskih tačaka. Pojedini zastupnici su smatrali da su im te važne dopunske tačke dostavljene "u zadnji čas“, te da ih nisu stigli ni pročitati.

Zbog toga je dopredsjedavajući Skupštine KS Kemal Ademović predložio da se nakon pauze sazove Kolegij, na kojem će se raspravljati o dnevnom redu 28. radne sjednice Skupštine KS.

Dopuna dnevnog reda sadržava: prijedloge odluka o razrješenju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara i imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, zatim Prijedlog odluke o zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 10 miliona KM, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo-skraćeni postupak, Donošenje odluke u vezi zahtjeva za neopozivom ostavkom ministra za obrazovanje, nauku i mlade Damira Marjanovića.

Također, u dopunski dnevni red uvršteni su Prijedlog odluke o razrješenju zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan za 2013. godinu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan za 2013. godinu Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2012. godinu.

Zastupnici su predlagali da se zbog ovih tačaka održi vanredna sjednica. O održavanju 28. radne sjednice zastupnici će biti naknadno obaviješteni.