BiH
0

Zastupnici HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić ponašaju se kao oporba

FENA
Hrvatsko zajedništvo Herceg-Bosne u današnjem priopćenju za javnost ističe da se zbog nezadovoljstva zastupnika HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić predloženim proračunom Hercegovačko-neretvanske županije stječe dojam da ta stranka nije dio Vlade te županije.

"HSP BiH Đapić-dr. Jurišić se gore nego HDZ BiH obrušio na mnoge stavke predloženog proračuna i ponaša se kao oporbena stranka, a sastavnim je dijelom Vlade i to u višestruko većem odnosu nego što to govori njihov rezultat na izborima. Da stvar bude gora u nekoliko slučajeva se dogodilo da su dva HSP-ova ministra bili za odluku Vlade HNŽ-a, a dva HSP-ova zastupnika su bila protiv odluke. Da ne navodimo još neke slučajeve politikantstva i javnog podmetanja poglavito u svezi visine plaća gdje se HSP BiH Đaspić-dr. Jurišić medijski lažno eksponirao kao začetnik smanjenja plaća, a u stvari je iskoristio informaciju svojih ministara a nije bio predlagač smanjenja plaća", stoji u priopćenju Hrvatskoga zajedništva H-B.

S druge strane, navodi se u priopćenju, HDZ BiH se očituje o preuzimanju osnivačkih prava u svezi Hercegovačke TV od strane Vlade HNŽ, a oni su bili suvereni vladari HNŽ u znatno povoljnijem odnosu snaga i nisu htjeli bar glede osnivačkih prava riješiti status Hercegovačke TV.

Hrvatsko zajedništvo Herceg-Bosne se protivi ovakvom nametnutom stanju tri vladajuće hrvatske stranke, te želi poslati jasnu poruku kako politika ima svoj značaj u programskim i idejnim, a ne samo u interesnim referencama.

Hrvatsko zajedništvo Herceg-Bosne žali što razvlašćivanje HDZ-a BiH na pojedinim razinama nije dovelo do sadržajnog pomaka naprijed, te izražava spremnost da daljnjim djelovanjem i okupljanjem svih političkih grupacija koje žele promjenu stanja nadvladati trenutnu situaciju