Emisija "Odličan, 5+"
0

Zašto se javlja ljubomora kod djece

Sarajevo-x.com
U ovom izdanju emisije govorimo o ljubomori koja se kod djece nerijetko javlja kao reakcija na mogući ili pretpostavljeni gubitak ljubavi.

Ova reakcija vrlo je česta kod djece predškolskog uzrasta. Postoje dva načina na koji djeca reaguju na ljubomoru: direktna i indirektna reakcija.

Roditelji bi svakako trebali obratiti pažnju na ponašanje djeteta i pokušati otkriti da li posjeduje neke od oblika ponašanja koji su karakteristični kod prisustva osjećaja ljubomore. Ne propustite i ovo izdanje emisije "Odličan 5+" u kojem će vam stručnjaci predočiti najčešće uzroke pojave osjećaja ljubomore, te vam predložiti metode uz pomoć kojih ćete najlakše prebroditi ovaj krizni period.

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".