Emisija "Odličan, 5+"
0

VIDEO / Zašto djeca izostaju s nastave

Sarajevo-x.com
Veliku zabrinutost kod roditelja, ali i kod nastavnika izazivaju izostanci sa nastave. Mnogo je razloga zašto djeca izostaju, od onih bezazlenih pa sve do onih koji mogu biti simptom nekog nezadovoljstva, fobije ili problema sa kojim se dijete suočava. O ovom problemu, u današnjem izdanju emisije "Odličan, 5+" govori stručnjak iz ove oblasti.

Iako je projekat "Odličan, 5+" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno-obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".