BiH
88

Zaposlenik KPZ Istočno Sarajevo falsifikovanim ispravama kupio telefon vrijedan 2.177 KM

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osoba zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu Istočno Sarajevo kupila je u sarajevskoj firmi "Domod" mobilni telefon vrijednosti 2.177 KM, a prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora priložio je falsifikovane isprave.

Firma "Domod" Sarajevo podnijela je juče krivičnu prijavu protiv lica čiji su inicijali A.T, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U prijavi je navedeno da je ova osoba u prodavnici koja se nalazi na području opštine Novi Grad, Kanton Sarajevo, kupila mobilni telefon za iznos od 2.177 KM i sklopilo kupoprodajni ugovor sa plaćanjem putem potrošačkog zajma na rate, te priložilo rješenje o administrativnoj zabrani.

Pošto prva rata u dogovorenom terminu nije uplaćena, provjerama je utvrđeno da potpisi na priloženoj administrativnoj zabrani, pečat, kao ni broj protokola nisu izdati od Kazneno-popravnog zavoda Istočno Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio preduzimanje potrebnih radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela prevare i falsifikovanja isprave.