BiH
0

Započela sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta

FENA
Usvajanjem odluke o kreditnom zaduženju za Projekat vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH u Sarajevu je danas počela dvodnevna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

U nastavku 13. redovne sjednice delegati su prihvatili Informaciju o ostvarenim i raspoređenim javnim prihodima sa tabelarnim pregledom za period januar - decembar 2007. godine, Izvještaj o radu Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH za 2007. godinu, te Finansijski plan Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH za 2008. godinu sa Programom rada za 2008. godinu.

Nakon okončanja 13. sjednice otvorena je 14. sjednica u okviru koje je predviđeno da se razmatra Prijedlog Programa rada Doma naroda za 2008. godinu, te prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o investiranju javnih sredstava, Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH i Zakona o internoj reviziji u javnom sektoru.

Očekuje se i razmatranje Nacrta zakona o leasingu, Nacrt zakona o obrtu i obrtu sličnim djelatnostima, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poticaju razvoja male privrede, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH.