BiH
0

Zapažen nastup Tutističke zajednice Tuzlanskog kantona

Sarajevo-x.com
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona dobitnik je posebnog priznanja za doprinos ukupnom razvoju turizma na Sajmu privrede održanom u Brčko distriktu BiH. Organizatori Sajma su ovo priznanje dodijelili menadžmentu Turističke zajednice TK-a za poseban angažman na planu ukupne promocije turističkih kapaciteta.

U toku sajamske manifestacije na štandu Turističke zajednice su upriličeni prigodni promotivni sadržaji na kojima su prisustvovali brojni ugledni predstavnici međunarodnih i domaćih institucija i organizacija.

Među zvaničnicima na štandu je bio prisutan i supervizor za Brčko distrikt BiH, Rafi Gregorijan. U prigodnom razgovoru, direktor Turističke zajednice TK-a, mr. Almazaga Ćatović je istakao kako se međunarodna zajednica treba aktivnije uključiti u promociju turističkih kapaciteta BiH te inicirati aktivnosti u domaćim institucijama vlasti koje će rezultirati distanciranjem politike iz turističke djelatnosti.

Direktor Turističkog ureda TZ TK-a, mr. Almazaga Ćatović uručio je zahvalnicu predsjedniku Skupštine Brčko Distrikta BiH, dr. Milanu Tomiću za izuzetan doprinos razvoju turizma u Brčko distriktu i regiji sjeverostočne Bosne i Hercegovine.

Na 6. sajmu privrede održanom od 6. do 9. decembra u Brčko distriktu BiH predstavljeni su turistički potencijali Tuzlanskog kantona.

Na specijaliziranom štandu u okviru multimedijalne prezentacije predstavljene su atraktivne turističke destinacije u Tuzli, slano Panonsko jezero i Arheološki park Sojeničko naselje, Djevojačka pećina u Brateljevićima kod Kladnja, ski centar Karaula u Kladnju i prirodne ljepote planine Konjuh, uz ostale turističke destinacije koje posjećuje najveći broj turista.