Šefket Hafizović
0

Žalosno je što su osumnjičeni za genocid u Srebrenici i nakon 13 godina na slobodi

FENA
Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Šefket Hafizović izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da su najodgovornije osobe koje se sumnjiče za zločin genocida u Srebrenici i nakon 13 godina još uvijek na slobodi.

"To je ono što žalosti, prije svega žrtve. Bojim se da su na određeni način i osumnjičeni za zločine, a to vrijeme pokazuje, neka vrsta političke trgovine ako se stvari posmatraju u regionalnom smislu", rekao je danas za Fenu Hafizović.

On je istaknuo da nema saradnje Beograda s Haškim tribunalom ni približno u onom kapacitetu kava bi trebala da bude.

"Ako se pogleda i ekspoze novog srbijanskog premijera vidimo da se ni jednom riječju ne pominje riječ Haag", rekao je potpredsjednik Skupštine RS-a, koji učestvuje u pripremama komemorativnog skupa u Srebrenici, kojem će prisustvovati kao i hiljade drugih osoba, porodica žrtava genocida.

Naveo je da za sada neme potvrde da će Skupština RS-a imati svoju delegaciju, iz reda Srba i Hrvata, koja će 11. jula biti u Potočarima.

Hafizović smatra da sigurnost učesnika skupa u Potočarima ne može doći u pitanje, jer su za taj segment odgovorne nadležne institucije BiH.

"Nadam se da će sve nadležne službe odgovoriti zadatku", rekao je za Fenu Hafizović.