Uprkos završetku radova
0

Žalbe na tendere odgađaju preseljenje GAK-a?

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Mustafa Cuplov kazao je danas Feni da je, što se tiče završetka građevinskih radova, sasvim realno moguće ispoštovati period oko 10. augusta kao rok za preseljenje i početak rada Klinike za ginekologije i akušerstvo na lokalitetu Jezero, ali da nažalost kod tendera za opremu ima određenih žalbi što bi moglo usporiti taj proces.

"Tenderi su podijeljeni na lotove sa željom da se izbjegnu eventualne komplikacije oko provođenja te procedure. Tako, ipak imamo žalbe na dva lota i to za dio opreme koji je vezan za operativne i porođajne sale. Naravno, to je procedura na koju mi nemamo nikakvog utjecaja i na izvjestan način može usporiti proces opremanja prostora“, kazao je ministar Cuplov.

On kaže da su ovih dana žalbe upućene uredu za žalbe i čeka se odgovor.

"Ukoliko procedura u vezi žalbi potraje, mogli bi doći u situaciju da na vrijeme nemamo opremu koju trebamo montirati. To bi, naravno, usporilo preseljenje. Ukoliko se proces žalbi bude odvijao normalnim tokom onda bismo mogli ispoštovati planirani rok za preseljenje", istaknuo je ministar Cuplov.