Krov se urušio u februaru
0

Zakonska procedura drži otpad u Ledenoj dvorani Skenderije

Piše: N. Jamaković
Ledena dvorana nakon urušavanja krova (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Ledena dvorana nakon urušavanja krova (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Više od mjesec dana je prošlo otkako se 12. februara, pod velikom količinom snijega, urušio krov Ledene dvorane Skenderija, a nastali otpad i danas stoji na istom mjestu.

Izgovor za to ima direktor KSC Skenderija Hajriz Bećirović, koji za Sarajevo-x.com kaže da otpad u Ledenoj dvorani i dalje stoji "zbog zakonske procedure".

"Mi smo morali ispoštovati zakonsku proceduru i sačekati da vještaci utvrde koliko će koštati uklanjanje ovog otpada, kako bismo znali na koji način ćemo angažovati radnike za taj posao. Nakon što je utvrđeno da će za taj posao trebati do 60.000 KM, mi smo raspisali tri ponude i do danas su nam se javila tri ponuđača. Sada će nadležna komisija odabrati najpovoljnijeg među njima, tako da očekujemo da naredne sedmice počne uklanjanje otpada iz Ledene dvorane", rekao je Bećirović, dodavši kako će "Skenderija" platiti ove troškove.

On je istakao kako će Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrditi iznos nastale štete, kao i uzroke ove nesreće, nakon čega će KSC Skenderija, prema Bećirovićevim riječima, tražiti pomoć za sanaciju dvorane od Vlade KS, donatora, ili će to dijelom pokušati učiniti i od vlastitog novca, mada je "Skenderija" u teškoj finansijskoj situaciji.

"Tužilaštvo će ustanoviti je li uzrok urušavanja krova ljudski faktor ili je to prirodna nesreća. Ako se utvrdi da je ljudski faktor, u tom slučaju će biti pokrenuto pitanje odgovornosti pojedinaca", naveo je direktor Bećirović.