Naša stranka
0

Zakon o sukobu interesa se tiče i Brankovića

Sarajevo-x.com
"Šokirala nas je jučerašnja izjava Centralne izborne komisije BiH da nije nadležna odlučivati o sukobu interesa premijera Federacije BiH, Nedžada Brankovića," ističu iz Naše stranke i dodaju:

"CIK je igronrirala čak i odluku suda i pokazala svojom odbranom Brankovićevih interesa da je u funkciji direktne zaštite moćnika na vlasti.

Nigdje na svijetu pravna država ne može funkcionirati tako da na jednom niovou vlasti važi zakon o sukobu intersa, a na drugom ne važi. CIK nam je svojom odbranom Brankovićevih interesa poručio da smo namjesto pravne dobili državu bezakonja. Naša stranka traži od CIK-a da ispoštuje obavezu provođenja zakona o sukobu interesa na svim nivoima vlasti. Jednostavno rečeno, zakon mora važiti jednako za Nedžada Brankovića kao i za svakog drugog građanina naše zemlje. Stoga tražimo i od gospodina Miroslava Lajčaka i njegovog antikorupcionog tima da u slučaju Branković stane u odbranu zakona i interesa građana, jer je očito da institucije ove države, baš kao i CIK, krše prava građana, a štite interese vlastodržaca koji upropaštavaju našu zemlju i budućnost naše djece."