08.10.2008. u 14:51

Zakon o izmjeni Zakona o dopunskim pravima boraca BiH

Skupština Kantona Sarajevo donijela je danas Zakon o izmjeni Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine.

U postojećem zakonskom rješenju bilo je predviđeno da za pravo na nepovratna sredstava za rješavanje stambenog pitanja mogu kandidirati dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja i članovi porodica poginulih, umrlih i nestalih dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja iz federalnog propisa, dok su dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja Srebrena policijska zvijezda, Srebreni štit i Red hrvatskog pletera bili onemogućeni rješenjem postojećeg zakona da apliciraju na ovo pravo, kazao je ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović.

Smatramo potpuno opravdanim da se svim nosiocima najvećih ratnih priznanja pa tako i ovima omogući pravo da apliciraju, a mi ćemo provedbenim propisima napraviti određenu razliku u bodovanju između ovih koji su prve kategorije i ovih (Srebrne policijske zvijezde, Srebrnog štita i Reda hrvatskog pletera), s obzirom na to da je federalnim propisom predviđena određena razlika u mjesečnom dodatku koji ostvaruju nosioci ovih najviših odlikovanja, kazao je ministar Ibrahimović.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari
ibrahimbeg
@steppenwolf,
Jak komentar i u pravu si. Isto tako predizborni radovi, skoro sve u nešto što neće donositi novi kapital, nego neka infrastruktura. Jedino Emina D. dade steone junice, ali i to da bi kupila glasove u Trnovu. Eto, nisam znao u kojoj je stranci, ali sada posredno znam da je to Stranka za Trnovo, pardon, SBiH.

Hajrudin Ibrahimović, maš. ing., dok je bio u Ministarstvu za rad i soc. politiku imao je nekakvu akciju sijanja heljde, organske, da bi pomogao socijalno ugroženim. Yok, ja znam za slučaj da je radnik soc. službe iz Ilijaša upotrijebio ta sredstva (kredit ili donaciju, ne znam) da on zasije tu heljdu, a stvarni soc. slučajevi su izvisili.

Slučjno, ili ne, ministar Hajrudin tamo u Ilijašu, na Nišićima ima vikendicu.

Ne znam iz koje je on stranke, ali skoro svaka akcija, bilo šta da radi, obavezno je tu i ona poznata klauzula IMT, ima'l mene tu.

Nek crkne ko god da je glasao za ove i ovakve, a naročito oni koji nisu ni glasali!
steppenwolf
DAJTE LJUDIM PODSTICAJE ZA RADNA MJESTA

ZA PROIZVODNJU


PRESTANITE IM TUTKATI NEKU SIĆU I UGROŽAVATI BUDUĆNOST SVIH GENERACIJA STALNIM ODLJEVOM ŽIVOG NOVCA U POTROŠNJU


NAUČITE NAROD KAKO DA LOVI RIBU, ODMAKNITE VIŠE OD SOCIJALE

Ko je odgovoran za to što je Zemaljski muzej i dalje zatvoren?

FACEBOOK PREPORUKE