BiH
0

Zakazana hitna sjednica Skupštine TK

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što bude okončan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je zakazan za danas u 12 sati, bit će održana i sjednica Skupštine hitnog karaktera.

Na sjednici će biti razmatrane izmjene i dopune budžeta Tuzlanskog kantona za 2014. godinu, kao i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za period 1.1. do 31.3. 2015. godine.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2014. s izmjenama i dopunama Operativnog programa zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja za 2014. kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju iz obaveznog zdravstvenog osiguranja u TK-u za period 1.1. do 31.3.2015. godine.

Očekuje se također i donošenje izmjena i dopuna Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načina obračunavanja i uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na području Tuzlanskog kantona te davanje saglasnosti na odluku o privremenom finansiranju JU Služba za zapošljavanje TK-a za period 1.1. do 31.3.2015. godine.