BiH
43

Zajedno za promjene: Stiže zima a stanovništvo poplavljenih područja i dalje na ulici

FENA
Koalicija "Zajedno za promjene“ najoštrije osuđuje pasivnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zbog nepoduzimanja konkretnih koraka oko unesrećenog stanovništva koje su zadesile poplave.

Kako stoji u priopćenju iz Koalicije, više od četiri mjeseca poslije majskih poplava nije učinjeno apsolutno ništa kako bi se jadnom narodu pomoglo. Klizišta su već odavno aktivna, a nove kiše će zasigurno donijeti i nove probleme.

"Nastradali narod već mjesecima traži pomoć, ali pomoći nema i ne zna se da li će je uopće i biti. Jesen je već stigla, a bliži nam se i hladna i surova zima. Pitamo se kako će jadan narod poplavljenih područja prezimiti. Trenutno su smješteni po alternativnim centrima, a neki čekaju pomoć ispred poplavljenih kuća. Mrznu se i kisnu očekujući od Vlade FBiH da će im sanirati njihove domove, ali od sanacije evidentno nema ništa. Bitno je da su oni u toplim foteljama i domovima, dok je ugroženo stanovništvo apsolutno zaboravljeno.

Pitamo se gdje je novac za poplavljena područja i da li imaju imalo stida i srama izaći na ulicu a znajući da nisu učinili ništa. Ovo je još jedna predizborna "igra“ jer će od ukupnih sredstava koja su obezbijeđena za poplavljena područja dati "mizeriju“ i natjerati narod da za njih glasa, praveći se da su baš oni spasioci i dobročinitelji svog naroda.

Iskreno se nadamo da neće dobiti potrebne glasove i da će narod ove zemlje konačno shvatiti da su oni najveće zlo Bosne i Hercegovine koje ne zaslužuje povjerenje građana, jer sve što smo imali oteli su nam, izvarali su nas na sve moguće načine i opljačkali. Došlo je vrijeme da im jednom i zauvijek kažemo doviđenja", stoji u priopćenju iz Koalicije "Zajedno za promjene".