"Teško onom ko se stidi pobjeda"
353

Zaim Backović se izvinio zbog psovanja na sjednici Skupštine KS

Klix.ba
Zaim Backović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Zaim Backović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik Zaim Backović izvinio se na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zbog svog ponašanja tokom prošle sedmice, kada je nakon verbalnog sukoba sa zastupnikom Nedžadom Fazlijom opsovao i napustio sjednicu.

"Želim da se izvinim svim dobronamjernim kolegama i svim građanima koji su putem malih ekrana gledali sjednicu. Moja obaveza i dužnost je da se izvinim, jer onakvo ponašanje nije u mojoj prirodi. Oni koji sjede ovdje i moji su kućni prijatelji, njih 14, znaju da nikada nisam psovao. Ali, učinio sam to zbog unutarnjeg bunta i revolta zbog onog što mi se dešavalo. Još jednom se izvinjavam svim dobronamjernim kolegama i zahvaljujem se svima koji su mi uputili kritike i ukazali na ono što sam učinio", kazao je Backović, završivši govor poslovicom: "Blago onima koji se mogu ponositi svojim porazima, a teško onima koji se moraju stidjeti svojih pobjeda".

Podsjetimo, zastupnik Bosanskohercegovačke patriotske stranke Zaim Backović i zastupnik Socijaldemokratske partije BiH Nedžad Fazlija verbalno su se sukobili nakon što je Fazlija kazao da je Backović zaposlio suprugu i mlađeg sina u BH Telecom, dok je njegov stariji sin "kvaziumjetnik koji je na platnom spisku Kantona".

Backović je tada rekao Fazliji da se treba stidjeti, rasprava je nastavljena, a nakon što su Backoviću javili da je njegovoj supruzi pozlilo ustao je i zagalamio: "Rek'o sam ti za ovo... Je... vam sve", te napustio sjednicu.