Naša stranka
0

"Zahvaljujemo građanima koji su glasali"

FENA
Naša stranka danas se zahvalila građanima i građankama BiH koji su glasali na lokalnim izborima.

"Posebno se zahvaljujemo onim građanima i građankama koji su ukazali povjerenje Našoj stranci i prepoznali u njoj kvalitetnu i perspektivnu političku opciju. Naša stranka, kao najmlađa bh. politička stranka, koja postoji tek šest mjeseci, uspjela je svojim odličnim izbornim rezultatima dokazati da su ideje demokratskog pluralizma i multietničkog karaktera bh. društva moguće u sadašnjoj etnonacionalnoj političkoj realnosti i da su to ideje bh. evropske budućnosti", kaže se u današnjem saopćenju Naša stranka.

Ova stranka se obavezuje da će opravdati povjerenje koje su joj ukazali birači i da će uvesti sasvim novu praksu u djelovanju organa lokalne vlasti.

"Naša stranka je pokazala da je moguće voditi izbornu kampanju bez utroška javnih sredstava i da je moguće kultivirati, civilizirati i demokratizirati bh. politički prostor. S ponosom možemo saopštiti da je naš kandidat Ermin Hajder ubjedljivo dobio izbore i postao novi načelnik općine Bosanski Petrovac. Ubjeđeni smo da će on ostvariti ekonomski, privredni i kulturološki i svaki drugi napredak svoje općine te da će pokazati kako lokalna vlast može biti potpuno transparentna i postati javno dobro, i dostupna svim građanima i građankama", kaže se u saopćenju.