Sastanak u Vladi FBiH
0

Zahvala Turcima na poklonjenom konzulatu

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas načelnika općine Osmangazi, Mustafu Dundara, u kojoj je nedavno turski premijer Recep Tayyip Erdogan otvorio počasni konzulat BiH. Namjera je da se u tom konzulatu poslovni ljudi informiraju o mogućnostima investiranja i širenja ekonomske saradnje dviju zemalja.

Zahvalivši se načelniku na velikodušnom gestu, premijer je kazao kako će to zasigurno dodatno osnažiti veze između Turske i BiH.

"Nama je izuzetno važna zgrada počasnog konzulata koju nam je poklonila vaša općina. Vjerujem da će to ojačati naše ne samo prijateljske i političke već i ekonomske veze", istakao je premijer Mujezinović.

Premijer se također zahvalio čelnom čovjeku općine Osmangazi na pomoći u obnovi Atmejdana, kao i izgradnji sebilja "Osman Gazi-Bursa" u sarajevskoj općini Stari Grad.

Načelnik Dundar kazao je kako općina kojoj je na čelu, kao i grad Bursa, u čijem je ona sastavu, žele što jače veze između gradova, regija i država Turske i Bosne i Hercegovine.

"Radit ćemo na što čvršćem prijateljskom, političkom i ekonomskom zbližavanju i jačanju naših odnosa", istakao je Dundar.

Nakon susreta, kojem su prisustvovali i pomoćnik načelnika Hasan Husejn Erdonmez i zamjenik predsjednika udruženja "Bursa Bosna" Mustafa Sevinč, razmijenjeni su prigodni pokloni, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.