BiH
73

Zahlađenje u cijeloj BiH: Nestabilno i kišovito vrijeme do kraja sedmice

Piše: E. F.
Oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom koje je najprije sinoć, a potom i jutros zahvatilo cijelu BiH, kako se čini, zadržat će u našoj zemlji i u narednim danima. Također, očekuje nas i osjetan pad temperature zraka.

Mira Ahmović iz Federalnog hidrometeorološklog zavoda za Klix.ba je pojasnila kako će se u narednih pet dana temperature u našoj zemlji kretati između sedam i 23 stepena u Bosni te do 27 stepeni u južnijem dijelu zemlje.

"Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Intenzivne padavine očekuju se u sjeveroistočnim područjima, a najmanje padavina na sjeverozapadu Bosne. Vjetar umjeren do pojačan sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu od 24 do 27 stepeni. Slično vrijeme možemo očekivati i do kraja sedmice", kazala je Ahmović.

U četvrtak državljane BiH očekuje umjereno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Jutarnja temperatura će se kretati od 6 do 22, na jugu 27 stepeni. Isto vrijeme nas očekuje i u petak.

"U Bosni će biti pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana nas očekuju pljuskovi sa grmljavinom", kazala je Ahmović.

Tokom vikenda se također očekuje oblačno vrijeme sa padavinama, a stabilizacija vremenskih prilika moguća je tek u ponedjeljak.