BiH
0

"Zagrljaj podrške" u borbi protiv tumora dojke

FENA
U okviru edukativno-humanitarne kampanje "Zagrljaj podrške" u organizaciji Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama oboljelim od tumora dojke u BiH, poznati bh. fotograf Zijo Gafić će 21. septembra u Novopazarskoj ulici na broju 22b početi snimanje fotografija za izložbu "Zagrljaj podrške".

U ovu kampanju uključile su se brojne javne ličnost: Srđan Vuletić, Alma Čardžić, Maja Tatić, Aleksandar Hršum, Enis Bešlagić, Dino Konaković te Jasna Žalica koji će se fotografirati zajedno s oboljelim od ove opake bolesti.

Fotografije bit će postavljene zajedno sa svjetskom izložbom poznatog britanskog fotografa Rankina "Brest friends" čije je otvorenje najavljeno za 24. oktobar u Sarajevu te 5. novembar u Banjoj Luci.

Kampanja Asocijacije počinje 1. oktobra radi podizanja svijesti o karcinomu dojke, zloćudnoj bolesti koja pogađa veliki broj žena u BiH a trajat će cijeli mjesec i bit će realizirano niz aktivnosti kako bi se prikupilo 250.000 KM za kupovinu dva mobilna mamografa (jedan za teritoriju FBiH i jedan za teritoriju RS-a).