BiH
0

ZADA Pharmaceuticals generalni sponzor VI kongresa kardiologa u Tuzli

Prema saopćenju UKC-a, šesti kongres kardiologa i angiologa BiH i Drugi kongres medicinskih sestara i tehničara iz kardiovaskularne medicine Bosne i Hercegovine održat će se u Tuzli, u periodu od 30. maja do 1. juna 2013. godine u organizaciji Udruženja kardiologa BiH, a pod pokroviteljstvom ANU BiH i Univerziteta u Tuzli.

Tokom kongresa prezentirat će se dostignuća i razmjenjivati iskustva iz oblasti invazivne i neinvazivne kardiologije, kardiovaskularne hirurgije, elektrofiziologije, preventivne kardiologije i novih dijagnostičkih metoda.

Učešće na Šestom kongresu kardiologa i angiologa BiH i Drugom kongresu medicinskih sestara i tehničara iz kardiovaskularne medicine Bosne i Hercegovine najavilo je oko 600 učesnika, među kojima su priznati stručnjaci iz oblasti kardiologije, kardiovaskularne hirurgije, angiologije i pedijatrijske kardiologije iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, SAD-a, Francuske, Italije, Turske, Saudijske Arabije, Njemačke, Mađarske, Španije i Švicarske.

U tri dana, koliko će trajati kongres, je planirano da pozvani predavači svoja izlaganja održe tokom 18 sesija, 10 naučnih radionica i 7 zajedničkih sastanaka.

ZADA Pharmaceuticals, domaća farmaceutska kompanija sa područja TK, kao generalni sponzor je pružila najveću pomoć u organizaciji ovog izuzetno značajnog naučnog skupa kako za regiju tako i za BiH, čime je pokazala da brine o unapređenju medicinskih nauka ,a time i o zdravlju stanovništva. Uspješno sarađujući sa Udruženjem kardiologa i UKC-om Tuzla ZADA je pratila sve novosti u ovoj medicinskoj disciplini i u svoju kardiopaletu uvrstila preko 30 oblika lijekova od kojih su mnogi već dobro poznati i doktorima i pacijentima, a novi će biti predstavljeni na kongresu. ZADA Pharmaceuticals će održati stručno predavanje putem satelitskog simpozijuma prvi dan kongresa pod naslovom "Značaj blokade RAAS za prevenciju kardiovaskularnih događaja", nakon čega će uslijediti ZADA koktel dobrodošlice za sve njene poslovne partnere i učesnike kongresa.