HDZ 1990
0

Začuđuju Čovićeve izjave o proračunu FBiH

FENA
"Začuđuju nas izjave pojedinih političara iz vladajuće koalicije vezanih za tešku ekonomsku i političku krizu u Bosni i Hercegovini. Izjave poput one predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da će se proračun Federacije BiH 'raspasti' za pet do šest mjeseci ne samo da začuđuju već i vrijeđaju zdrav razum i inteligenciju svih normalnih ljudi", stoji u priopćenju iz HDZ-a 1990.

Ovo nije prvi put, već je postalo pravilo da se Dragan Čović ponaša kao neodgovorni vođa oporbe, a ne kao netko tko je jedan od najodgovornijih za sadašnje teško ukupno stanje, a posebno za stanje financija u Federaciji BiH.

Zajedno sa svojim "strateškim partnerom" Sulejmanom Tihićem, predsjednikom SDA, već dugo vodi kadrovsku politiku i postavlja ministre u Vladu Federacije BiH i tako donose sve strateške odluke, a od 2003. do danas ministri financija iz njegove su stranke i najodgovorniji su za proračun, njegovu stabilnost i izvršenje.

Da je sadašnji ministar financija radio svoj posao u skladu sa Zakonom u proračunu, a zakon mu daje sve ovlasti, do ovako teškog stanja ne bi došlo. Stoga, Čovićeva izjava treba biti upućena njegovom ministru, a ne javnosti.

Umjesto plašenja naroda katastrofičnim izjavama, bilo bi logičnije da Čović upita svoga ministra zbog čega je takvo stanje i da pokušaju pronaći rješenje.

S obzirom na to da je izostala adekvatna reakcija najodgovornijih na ekonomsku krizu, HDZ 1990 radi na programu mjera za prevladavanje financijske i ekonomske krize, koji će usvojiti na sljedećoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i koji će biti predstavljene javnosti i ponuđen vladajućoj koaliciji u Federacije BiH, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.