Dani otvorenih vrata
0

Zabranjeno pušenje u Kaknju

Sarajevo-x.com
Povodom obilježavanja Dana otvorenih vrata, Tvornica cementa Kakanj je i ove godine pripremila bogat zabavni program za građane Kaknja.

Manifestacija je počela u petak 29. 08. koncertom grupe Zabranjeno pušenje. Grupa Zabranjeno pušenje i Tvornica cementa Kakanj ove godine obilježavaju 30 godina uspješnog rada, pa su ovaj značajni jubilej proslavili zajedno sa nekoliko hiljada Kakanjaca.

U subotu 30. 08. održan je tradicionalni turnir u malom nogometu, kao i street basket takmičenje gdje su mladi košarkaši imali priliku družiti se sa košarkašima tima Bosna.

U popodnevnim satima uživali su najmlađi za koje je Tvornica cementa Kakanj obezbijedila predstavu Aladin u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo. Djeca su sa uživanjem, glasnim komentarima i smijehom pratili interesatnu priču o dobro poznatom Aladinu koji se ovaj put suočava sa izazovima modernog življenja. Nakon predstave kakanjskim mališanima podijeljeni su pokloni i baloni.

Penzionerima su ove godine podijeljeni slatki paketi, a oni najmlađi mogli su uživati u simpatičnim trikovima klovna ili se zabaviti playstation i nintendo WI igricama.