Pomoćnica dala posao rođaku
124

Zabranjeni Imamovićevi spotovi na BHT-u, realizator postao glavni reditelj

Piše: E. G.
Rukovodstvo BHRT1 sa generalnim direktorom Muhamedom Bakarevićem na čelu i njegovim pomoćnicima, je na dobrom putu da od državne napravi privatnu televiziju, ako to već nije slučaj.

Bakarević još uvijek nije dao objašnjenje za suspenziju direktora BHT1 Marija Pejića te objašnjenje zašto je Pejiću zabranjen ulazak u zgradu RTV doma, ali zato pomoćnici uz njegovu dozvolu nastavljaju krojiti kadrovsku politiku u toj medijskoj kući.

Naime, kako saznajemo od uposlenika BHT1, posao glavnog reditelja na toj televiziji već neko vrijeme obavlja Vedad Hodžić.Time su potvrđena pisanja našeg portala od 5. januara, kada smo naveli da je Hodžić dobio usmeno obećanje od generalnog direktora da će ga u periodu Pejićeve suspenzije zaposliti na mjesto glavnog reditelja.

Ovaj posao je inače obavljao ugledni bh. reditelj Ahmed Imamović do oktobra prošle godine, a o razlozima njegovog odlaska smo također već pisali.

Hodžić, koji nema odgovarajuću stučnost za ovaj posao, za koji je jasno propisano da je potrebna osoba sa završenim fakultetom dramskih umjetnosti, a on je diplomirani politolog, inače je rođak Dženite Jusufbegović, Bakarevićeve pomoćnice. Jusufbegović je Bakarevićeva pomoćnica za razvoj, što je izmišljeno radno mjesto, jer ova pozicija nije predviđena postojećom sistematizacijom radnih mjesta na BHRT-u.

Kako saznajemo, Jusufbegović je nedavno zabranila emitiranje korporativnih spotova BHRT-a pod nazivom "Dobar vjetar u leđa", reditelja Imamovića, a Hodžić je započeo snimanje novih pod sloganom "Zima na BHRT-u". Spomenimo i to da je Hodžić na BHT-u radio kao realizator programa.

Osim toga, Bakareviću i njegovim pomoćnicima ne treba ni Programsko vijeće, pa će se oni u buduće sastajati samo četiti puta godišnje.