Maj je, a sunca nema
0

Zabijelile se bh. planine, kiša i tmurno vrijeme u cijeloj BiH

Sarajevo-x.com
Vlašić
Vlašić
I dok kalendarski koračamo u susret ljetu, niske temperature, kiša i snijeg na planinama potvrđuju nam da već odavno nema onih lijepih prelaza između godišnjih doba. Ili je toplo, ili je snijeg, pa nosimo kapute i čizme. Na nekoliko bh. planina jutros je napadalo i do deset centimetara snijega.

Planine Bjelašnica, Igman, Jahorina i Vlašić jutros su prekrivene tankim snježnim prekrivačem. U cijeloj BiH jutros je oblačno sa kišom.

Kako smo saznali, desetek centimetara snijega napadalo je na Bjelašnici i Jahorini, a zabijelio se i Igman i Vlašić. Kako je na Vlašiću, uživo možete pogledati na ovom linku.

Temperatura izmjerena u 8.00 sati: Kupres tri stepena, Sarajevo pet, Jajce šest, Livno sedam, Tuzla, Zenica, Goražde i Drvar osam, Banja Luka, Bihać i Srebrenica devet, Doboj, Derventa, Prijedor i Bijeljina 10, Mostar 11, Stolac 12, Neum i Trebinje 14 stepeni.

Tmurno i kišovito vrijeme u BiH negativno će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Hronični bolesnici neće imati izrazitijih poteškoća, a od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, depresija i dekoncentracija.