BiH
0

Za vikend uglavnom sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom u nedjelju

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Građane BiH za vikend očekuje uglavnom sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom u nedjelju. Najviše dnevne temperature krajem sedmice iznositi će između 30 i 37 stepeni, a u subotu na jugu Hercegovine čak i do 38 stepeni celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda danas ć u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Hercegovini su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 stepeni, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

U četvrtak nas očekuje pretežno sunčano vrijeme s umjerenim razvojem naoblake poslije podne, koja će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 stepeni, na jugu Hercegovine od 21 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

Građane BiH u petak očekuje sunčano vrijeme prije podne, dok se u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje očekuju lokalni pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura zraka će biti između 15 i 20 stepeni, na jugu Hercegovine od 21 do 26. Najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 32 i 37, na jugu Hercegovine do 39 stepeni.

Prvog dana vikenda možemo očekivati sunčano vrijeme sa najnižom jutarnjom temperaturom zraka između 14 i 19, na jugu od 21 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u subotu većinom će iznositi između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti između 13 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 30 i 35, na jugu Hercegovine do 37 stepeni celzija.