BiH
41

Za vikend sunčano, na planinama se nadaju da će biti dovoljno snijega za skijanje

Piše: N. N.
Za dane vikenda u većem dijelu BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme bez padavina.

U subotu će u većem dijelu naše zemlje biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama centralne i istočne Bosne moguća je magla i sumaglica. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 7 do 13 °C.

I u nedjelju će u našoj zemlji biti pretežno sunčano. U večernjim satima očekuju se naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature kretat će se od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 8 do 14 °C.

Početkom naredne sedmice doći će do naoblačenja u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, ali se do kraja dana očekuje razvedravanje.

Period stabilnog vremena bez padavina očekuje nas i tokom cijele naredne sedmice.

Na Vlašiću trenutno visina snijega iznosi 20-ak cm, a skijališta još uvijek nisu u funkciji. No, turistički radnici na Vlašiću očekuju nove padavine te se nadaju da će i skijališta biti u funkciji.

Ni na Bjelašnici nema snijega za skijanje. Trenutna visina snježnog pokrivača je 15-ak centimetara, ski-liftovi nisu u funkciji niti je izvjesno da će biti tokom vikenda. Iz Olimpijskog centra Jahorina saopćeno je da će za vikend u funkciji biti ski-lift Poljice.

Trenutna visina snijega na Jahorini je 10-ak centimetara, a na ovoj planini sutra je zvanično otvaranje zimske sezone. Ipak, ski-liftovi danas nisu u funkciji zbog nedostatka snijega.