Vrijeme u BiH
0

Za vikend oblačno s kišom i pljuskovima

FENA
U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme mjestimično s kišom ili lokalnim pljuskovima.

Temperatura zraka u 14 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo i Kupres 12, Sokolac 15, Sarajevo i Livno 16, Zenica, Bugojno, Derventa i Drvar 18, Doboj 19, Mostar i Bijeljina 20, Bihać, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Trebinje 21, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 22, Banja Luka, Stolac, Ljubuški i Neum 23, Čapljina i Goražde 24.

Prema prognozi FHMZBiH sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se u južnim i zapadnim područjima. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i kraća sunčana razdoblja moguća su u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje

Vjetar, slab od umjeren, ponegdje povremeno i jak, u Bosni istočni i sjeveroistočni, u drugom dijelu dana u skretanju na jugozapadni, a u Hercegovini južni. Jutarnja temperatura od 8 do 16, a najviša dnevna od 12 do 17, na sjeveroistoku do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, intenzivnijom u prvom dijelu dana. Tokom poslijepodneva kiša će biti u postepenom slabljenju, pa se prema kraju dana očekuju sunčana razdoblja i prestanak padavina. Jutranja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Drugog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Temperature 4 do 6 stepeni niže u odnosu na subotnje.