BiH
108

Za vikend nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Glavni grad BiH danas je osvanuo natkriven tamnim oblacima. Kiša i pljuskovi s grmljavinom smjenjivali su se cijelo jutro. Nestabilno vrijeme očekuje se i tokom vikenda.

Pljusak i grmljavina iznenadili su i putnike Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Nevrijeme je uslijedilo iznenada i trajalo pola sata. Na momente se činilo kao da je kasna jesen, a ne ljeto. Isto vrijeme očekuje na u narednim danima.

U subotu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne će biti slabih lokalnih pljuskova u centralnim i istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura će biti između 10 i 15, na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepena, a najviša dnevna između 28 i 32, na jugu do 36 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će biti nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje. Temperature će biti iste kao i prvi dan vikenda.

Početak nove radne sedmice bit će sunčan, s tim da se u drugoj polovini dana očekuju pljuskovi s grmljavinom u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura će biti između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 19 do 24, a najviša dnevna između 28 i 33, na jugu do 36 stepeni.

Prema podacima Accuweather.com, u augustu će preovladavati sunčano i toplo vrijeme s visokim temperaturama.