BiH
0

Za treninge sportskih klubova u Centru Skenderija 306.000 KM

FENA
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Hajriz Bećirović potpisali su danas Protokol o održavanju trenažnih procesa u dvoranama Centra Skenderija.

"Protokolom želimo tačno utvrditi termine za održavanje treninga u Skenderiji, te pomoći našim klubovima da postižu što bolje rezultate", izjavio je nakon potpisivanja ministar Šarić.

Kako je utvrđeno Protokolom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo participirat će u troškovima održavanja treninga sportskih klubova u dvoranama Centra od 1. januara do 30. juna, te od 1. augusta do 31. decembra ove godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Kantona Sarajevo.

"Vrijednost Protokola iznosi oko 306.000 KM, što je za naše preduzeće od izuzetnog značaja, zbog čega se i ovom prilikom želim zahvaliti ministru Šariću", istaknuo je Bećirović.

Protokolom su obuhvaćeni treninzi košarkaških klubova Bosna, Spars 05, Koš, Realway i Ženskog košarkaškog kluba Željezničar, stonoteniskih klubova Bosna, Željezničar, Aladža, Spin, Sarajevo i Forehand, te škola rukometa Željo.