{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za privrednike seminari o sprječavanju rizika sigurnosti hrane

F
11.9.2007. u 15:30
0
0
Za privrednike seminari o sprječavanju rizika sigurnosti hrane
0
Za privrednike seminari o sprječavanju rizika sigurnosti hrane
Sarajevska firma Bio-Base d.o.o., koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), organizirat će za domaće privrednike od 20. do 26. septembra, te od 25. do 31. oktobra, seminare "HACCP sistem i njegova implementacija”.
HACCP je međunarodni standard za sprječavanje i eliminiranje rizika sigurnosti hrane (HACCP-koncept), a, kako ističu iz kompanije Bio-Base, polaznici mogu biti fizičke osobe te predstavnici pravnih subjekata čijim je radnim pozicijma neophodna ova stručna dokvalifikacija.

Prvu edukaciju, prije nekoliko mjeseci, koja se uz tehničku podršku SERDA-e odvijala u prostorijama te agencije, pohađali su polaznici iz sektora za privredni razvoj općina Ilijaš, Visoko, Novi Grad i Vogošća i oni su dobili zvanje HACCP menadžera, odnosno savjetnika za zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane.

Time su, kako ističu u firmi Bio-Base, postali “servis” privrednicima na prostoru njihove općine, pružajući im informacije u vezi s hranom po standardima EU.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: