Glasao 31 vijećnik
0

Za predsjednika OV Stari Grad izabran Vedran Dodik

FENA
Vedran Dodik
Vedran Dodik
Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo za predsjednika Vijeća izabran je Vedran Dodik (Nezavisna lista Za moj grad), a za njegovog zamjenika Nermin Bjelak (BPS-Sefer Halilović)

Nakon što su sjednicu napustili vijećnici SDA, vijećnicima su verificirani mandati, a nakon toga su dali i svečanu zakletvu.

Mandate u Općinskom vijeću prihvatio je 31 izabrani vjećnik. S obzirom na to da je jedan vjećnik iz Stranke za BiH (SBiH) odustao, odnosno nije prihvatio mandat, Centralna izborna komisija (CIK) BiH dodijelit će ga slijedećem sa liste ove stranke.

Kandidat LDS-a Alija Begić se na sjednici izjasnio da nije više član te stranke, nego da će djelovati kao nezavisni vjećnik.

SBB ima osam mandata, SDA sedam, SDP pet, SDU tri, po dva mandata imaju BPS-Sefer Halilović, SBiH i Naša stranka, a jedan mandat ima Nezavisna lista Za moj grad.

Novoizabrane vijećnike pozdravio je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, uz nadu da će raditi više i bolje za dobrobit građana Općine, Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine.