BiH
0

Za potrebe snimanja serije odobreno kretanje saobraćajnicama zabranjenim za promet

FENA
Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo odobrilo je "Mebius Film Sarajevo" prolaz i zaustavljanje - parkiranje motornih vozila saobraćajnicama zabranjenim za saobraćaj i saobraćajnicama zabranjenim za zaustavljanje i parkiranje radi snimanja seta tv igrane serije "Tata i zetovi", saopćeno je iz Ministarstva.

Odobrenje se odnosi na 6./7. septembar od 21.00 do 05.00 sati na lokalitetu ulice Josipa Štadlera (raskrsnica kod Muzičke škole), 13./14. septembra od 21.00 do 05.00 na lokalitetu ulice Josipa Štadlera (raskrsnica kod Muzičke škole) i 14./15. septembra od 21.00 do 05.00 na lokalitetu ulice Josipa Štadlera (raskrsnica kod Muzičke škole).

U odobrenju se, navodi da prilikom prolaska i zaustavljanja - parkiranja vozač mora koristiti najkraći put pri dolasku i odlasku, te tokom zaustavljanja - parkiranja zauzeti takav položaj da što manje ometa kretanje pješaka i drugih sudionika u saobraćaju. Ističe se da se u datim terminima zaustavljanja i parkiranja vozila mogu zadržavati samo koliko je neophodno za snimanje.