BiH
0

Za ovjeru koalicija 11 prijava

SRNA
Centralna izborna komisija BiH je do danas u 17 sati zaprimila 11 prijava za ovjeru koalicija za učešće na oktobarskim opštim izborima.

Koalicija SNSD - SP prijavljena je u okviru izbora za člana Predsjedništva BiH, dok je koalicija SNSD - DNS - SP podnijela prijavu za izbor predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Prijavu za učešće u izboru člana Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS podnijela je koalicija "Zajedno za Srpsku", koju čine SDS i PDP, objavljeno je na internet sajtu CIK BiH.

"Srpska lista za Sarajevo", koju čine SDS, PDP i DP, podnijela je prijavu za učešće na izborima u Skupštinu Kantona Sarajevo. 

Koalicija Naša stranka - Nova socijalistička partija podnijela je prijavu za učešće na izborima na svim nivoima vlasti u BiH, osim izbora za člana Predsjedništva BiH.

Učešće na izborima za Narodnu skupštinu RS podnijela je koalicija SP - Partija ujedinjenih penzionera.

CIK-u BiH prijave su dostavili i koalicija HDZ 1990 - Hrvatska stranka prava, kao i SDU BiH, LDS i Evropska ekološka stranka.
Prijave su dostavili i koalicija Narodna stranka radom za boljitak - Kladuška stranka privrednog prosperiteta - Evropska ekološka stranka i LDS. 

CIK BiH će do 22. juna izvršiti provjeru i ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata.