Dodik
0

"Za opstanak RS potrebno je jedinstvo"

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras sa predizbornog skupa SNSD-a u Petrovu da je za očuvanje RS potrebna "kompaktnost i jedinstvenost svih onih, koji su dosad radili za RS".

"Jedinstvo je naš veličanstveni iskorak u budućnost i ono je osnov opstanka RS", rekao je Dodik pred više od 4000 učesnika skupa i dodao da "velike nacionalne ideje može da iznese samo velika stranka, kakav je SNSD".

On je pozvao birače da glasaju za SNSD jer se sa 51 posto podrške ovoj partiji "može boriti za RS".

Kandidat SNSD za člana Predsjedništva Republike Srpske Nebojša Radmanović rekao je da je "zbog nerada onih koji se sada nude izgubljeno mnogo zboig čega je u proteklom periodu mnogo onog od izgubljenog vraćano". 

"Vraćali smo mnogobrojne izgubljene nadležnosti RS, ali i novac koji su nam zahvaljujući njima i oduzeli", rekao je Radmanović i istakao da su "politika i poruke Sarajevu i međunarodnoj zajednici jasne svima."

On je istakao da SNSD smatra da uloga mneđunarodne zajednice treba da bude savjetodavna, a ne naredbodavna kao do sada. 

Radmanović je poručio da će "BiH biti zajednica ravnopravnih naroda i entiteta ili je neće biti". 
Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz RS Nikola Špirić rekao je da je  "vrijeme da se glasanjem za SNSD 3. oktobra da mandat ovoj stranci i njenim kandidatima da provedu politiku čistih računa".

Špirić je poručio da će se "u naredne četiri godine raščistiti sva pitanja o prenošenju  nadležnosti RS na BiH, ali i novčanih sredstava koja nezakonito ostaju u Sarajevu".

Na izbornom skupu SNSD u Petrovu predstavljeni su i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 2 i kandidati za poslanike Narodne skupštine RS iz izborne jedinice 3.