RS
0

Za obrazovne ustanove oko 21 milion KM

SRNA
Anton Kasipović
Anton Kasipović
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske /RS/ Anton Kasipović izjavio je danas Srni da je Vlada RS za obrazovne ustanove na području Istočnog Sarajeva izdvojila oko 21 milion KM.

"Za Osnovnu školu 'Srbija' na Palama izdvojeno je oko 3,5 miliona KM, Osnovnu školu 'Petar Petrović Njegoš' u Opštini Istočna Ilidža oko 3,7 miliona KM, za kupovinu i sanaciju hotela Panorama u kome će biti smješteni studenti 5,5 miliona KM, te za izgradnju Ekonomskog fakulteta 5,5 miliona KM i poboljšanje studentskog smještaja u Foči tri miliona KM", precizirao je Kasipović.

Prema njegovim riječima, Vlada RS je potpuno svjesna da je potrebno poboljšati uslove smještaja, učenja i rada na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Kasipović je ocijenio da je u svakom pogledu postignut veliki napredak na ovom univerzitetu, te da su  profesori i asistenti veoma posvećeni stvaranju boljih uslova za studente. 

"Na oba naša javna univerziteta mi smo i dalje u tranziciji i nastojanju da dođemo do nekog boljeg rješenja kako bi se popravili uslovi rada i smještaja studenata, ali opet ponavljam zaista je vidljiv napredak na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu",  naglasio je Kasipović.   

Govoreći o izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži, Kasipović je rekao da će Vlada RS nastojati da svim školama u RS kojima je neophodna fiskulturna sala pomogne i riješi navedeni problem.

Kasipović i direktor-menadžer Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vera Macura razgovarali su danas o trenutnom stanju na fakultetima i poboljšanju uslova smještaja i rada za studente.