Policajci i dalje krše zakon
0

FOTO / Za nepropisno parkiranje istakni policijski znak

Sarajevo-x.com
Nakon što je na našem portalu objavljena foto priča čitateljke o tome kako sarajevski policajac bezbrižno razgovara na telefon vozeći se od sarajevskog naselja Dolac Malta do naselja Stup, redakciji se obratio još jedan čitatelj koji je ukazao na nemarno ponašanje policijskih službenika u ulici Logavina, općina Stari Grad.

Čitatelj portala Sarajevo-x.com čije je ime poznato redakciji poslao nam je nekoliko fotografija na kojima se vidi civilno vozilo nepropisno parkirano ispred ulaza u objekat, što je u skladu sa zakonom zabranjeno. Da se ipak ne radi o "običnom" vozaču koji je odgovoran pred zakonom dokazuje policijska palica "STOP" koju je vozač stavio kako ne bi bio sankcioniran za napravljeni prekršaj.

I dok se stanari Logavine žale na nedostatak parking prostora i kazne koje im policajci ostavljaju kao čestitku za nadolazeće praznike, vozač zelenog Golfa će biti okarakterisan kao "njihov" pa će ostati bogatiji za 40 maraka kazne ili plaćanje troškova dizanja pauka. A policajci će na sav glas i dalje ubjeđivati građane da su "svi pred zakonom isti" i ujedno im služiti kako negativan primjer kako se treba ponašati.