Može li manje?
0

Za napad na novinara Abidovića kazna 300 KM

Sarajevo-x.com
Ramo Abidović
Ramo Abidović
Vijeće apelacionog odjeljenja Kantonalnog suda u Tuzli donijelo je presudu kojom Ademu Sarajliću zvanom Pižon iz Kalesije smanjuje kaznu sa 700 KM na 300 KM zbog nanošenja lakših tjelesnih ozlijeda novinaru Tuzlanskog lista Rami Abidoviću.

Ranijom presudom Općinskog suda u Kalesiji Sarajliću je izrečena novčana kazna od 700 KM, a Apelaciono vijeće Kantonalnog suda u Tuzli smanjilo je ovu kaznu.

Vijeće koje je donijelo odluku bilo je u sastavu: Fetija Pašić, predsjednik Vijeća, Vildana Helić i Hurija Sarajlić. Ova trojka imala je uvid u medicinsku dokumentaciju sudskog vještaka Vede Tuce u kojoj je jasno naznačen i opisan stepen povreda.

Istaknuto je da je novinar Ramo Abidović zadobio lakše tjelesne povrede u vidu natučenja-uboja u predjelu grudnog koša, koje su nastale od udarca zatvorenom šakom.

"Slobodno mogu izraziti sumnju u takvu odluku Apelacionog vijeća i sasvim sigurno neće ostati na ovom, jer još danas ću protiv Adema Sarajlića podnijeti privatnu tužbu za odštetu i povrede koje mi je nanio", rekao je novinar Tuzlanskog lista Ramo Abidović i zaključio da se ovakvim sniženjem kazne daje pravo moćnicima i siledžijama da mogu i dalje napadati novinare tokom vršenja svojih poslova, s obzirom da su kazne za te napade mizerne.