Rudo Vidović
0

Za mjesec dana smjena na ministarskoj poziciji

SRNA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Rudo Vidović nada se da će za mjesec dana biti okončana procedura njegovog mogućeg imenovanja na mjesto ministra komunikacija i transporta BiH umjesto Boža Ljubića, koji je odlučio da se povuče sa te funkcije.

Vidović, koji je i potpredsjednik HDZ-a 1990, navodi da je odluka Predsjedništva te stranke da ga kandiduje za Ljubićevog nasljednika tek otvorila proceduru njegovog mogućeg imenovanja.

"Procedura ima svoj slijed, a ja vjerujem da u toj proceduri neće biti nikakvih prepreka, i sve bi se trebalo provesti i okončati za otprilike mjesec dana", objasnio je Vidović.

Ističući da je svjestan kompleksnosti zadatka koji ga čeka, Vidović je izrazio uvjerenje da će sa timom koji je već uhodan i s mogućim stručnom pojačanjima nastaviti već uhodanim putem i potvrditi dosadašnje rezultate rada ministarstva.

"Ne bojim se izazova pa ni prepreka koje me čekaju, u protivnom, prijedlog moje kandidature ne bih ni prihvatio", rekao je Vidović za "Večernji list", izdanje za BiH.

Dosadašnji ministar komunikacija i transporta BiH Božo Ljubić odlučio je da se povuče sa te funkcije nakon čega je Predsjedništvo HDZ 1990. u petak donijelo odluku da za Ljubićevog nasljednika kandiduje Vidovića.