Uspješno okončana akcija
0

Za Enu Feriz prikupljeno preko 300.000 KM

Sarajevo-x.com
Ena Feriz
Ena Feriz
Porodica Ene Feriz, studentice i nade bh. sporta oboljele od ciroze jetre, zahvalila se svim nesebičnim ljudima koji su omogućili prikupljanje novca potrebnog da Ena pobijedi opaku bolest i ponovo se raduje životu.

"Hvala svima, od onih koji okrenuše broj humanitarnog telefona do onih koji se lično angažovaše u svojim sredinama na prikupljanju sredstava. Sa strahom smo krenuli u ovu plemenitu akciju, hvala Bogu i dobrim ljudima završavamo je uspješno", s nadom su saopštili roditelji Sabina i Dževad čime je humanitarna akcija prikupljanja pomoći na kojoj su se angažovali brojni uspješno okončana.

Prvi veliki problem time je prevaziđen. Sada slijedi prijava za Enino liječenje u nekoj od evropskih klinika, a najvjerovatnije u italijanskoj Padovi.

"Mladost koja je učestvovala u ovoj akciji dokazala je koliko smo jaki i kako ne trebamo brinuti za svoju budućnost", kažu Enini roditelji i sestra Džana, te najavljuju kako će javnost i dalje obavještavati o toku Eninog liječenja i utrošenim sredstvima.

Sve aktivnosti vezane uz prikupljanje novca bit će prekinute, osim onih koje su duže planirane, kao što su koncerti 19. i 25. juna, najavljeno je.