BiH
0

Za četiri osobe Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i mjera zabrane, Sud BiH je donio rješenje kojim se osumnjičenima Beriši Sulejmaniju, Ranku Vučiniću, Mersudinu Meškoviću i Mirku Ateljeviću određuje jednomjesečni pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 21. juna ove godine ili nove odluke Suda.

U odnosu na osumnjičene Sašu Pešića i Ostoju Radiškovića, Sud je odredio zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja, obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama jednom sedmično, dok je u odnosu na Ostoju Radiškovića određena zabrana preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete, pa je osumnjičenim određen pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Beriša Sulejmani, Ranko Vučinić, Mersudin Mešković. Mirko Atelejvić, Saša Pešić i Ostoja Radišković osumnjičeni su za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama, a osumnjičeni Ostoja Radišković i u vezi sa krivičnim djelom dogovora za učinjenje krivičnih djela.