BiH
0

Za borce 150 lokacija u Vogošći za izgradnju kuća

FENA
U Općini Vogošća danas je potpisan Okvirni sporazum pri realizaciji finansiranja troškova naknade za dodijeljeno gradsko građevinsko zemljište pripadnicima boračke populacije.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić.

Potpisnici Okvirnog sporazuma su saglasni da Općina Vogošća osigura gradsko građevinsko zemljište na kojem ima pravo raspolaganja s pojedinačnih 100 do 150 lokacija, veličine 400 m2 pripadnicima boračke populacije u svrhu izgradnje individualnog stambenog objekta za vlastite potrebe.

Individualni objekti su planirani za rješavanje stambene problematike boračke populacije koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, a sve u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca Bosne i Hercegovine.

Načelnik Smajić je zahvalio ministru Ajnadžiću na dosadašnjoj izuzetno kvalitetnoj i uspješnoj saradnji koja se ogleda u pomoći pri realizaciji brojnih projekata i vjeruje da će ta saradnja trajati.

Realizacijom ovog projekta bit će riješeno stambeno pitanje koje je najvažnije za borce koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Općine Vogošća.