BiH
0

Za boljitak: Sarajevo grad betona

FENA
Općinsko povjerenstvo Narodne stranke Radom za boljitak Sarajevo Centar skreće pozornost da Sarajevo sve više postoje grad bez parkova, igrališta, sportskih terena i zelenih površina.

"I u ovo malo parkova što imamo, vodimo svoju djecu sa strahom da jednoga dana ne zateknemo građevinske radnike kako prave nekakvu banku, tržni centar ili kladionicu", navodi se u priopćenju za javnost NS Radom za boljitak.

"Kada pogledamo koliko je samo ovakvih ili sličnih objekata u posljednjih nekoliko godina izniklo preko noći, stiče se dojam da se možemo svrstati u neko napredno društvo koje zarađuje dovoljno novca da na kraju mjeseca može i ostaviti nešto u banci za 'ne daj bože'. I onda se pitamo odakle nam ovoliko maloljetničke delikvencije, agresivne omladine", istakao je Admir Čehić povjerenik NSRZB za općinu Centar.

Postavlja se pitanje koga da krivimo za sve ovo. Da li da krivimo političare jer ništa ne rade ili da krivimo sami sebe jer dopuštamo da pogrešne osobe upravljaju našim životima i određuju našu sudbinu, stoji na kraju priopćenja.

Vezani članci