BiH
7

Za Boljitak: "Program za 10" garantira ostanak mladih u BiH

FENA
Narodna stranka Radom za boljitak organizirala je sinoć u Vitezu predizborni skup tokom kojeg je predstavila svoj "Program za 10", saopćeno je iz te stranke.

Tom je prilikom sekretar Mladih za boljitak i kandidat za Skupštinu Srednjobosanskog kantona Boris Ljuboje kazao kako će ukidanjem kantona mladima u BiH biti bolje te kako će se on za budućnost mladih izrazito boriti.

"Nedopustivo je više da nam uništavaju mladost, budućnost i život općenito. Mladi odlaze iz države, nezadovoljni su, ali ja neću otići, ja ću se borit jer je ovo moja zemlja i želim ovdje živjeti sa svojom generacijom", kazao je Ljuboje te pozvao na izlazak na izobre 12. oktobra.

Tokom skupa, predsjednik Boljitka i kandidat za Parlament BiH Mladen Ivanković Lijanović kazao je kako je Boljitak uvijek svojim biračima i građanima nudio konkretne programe s konkretnim rješenjima te kako "Program za 10" za mandat 2014.-2018. upravo govori što Boljitak želi ostvariti.

"Osnov ovog programa je ukidanje kantona i jačanje lokalne uprave i samouprave. U BiH imamo slučaj da nam se na malo i nejaku ekonomiju nadvio veliki državni aparat zbog čega nam mladi odlaze iz zemlje. Mi to nećemo dopustiti", istaknuo je Ivanković Lijanović, dodavši kako će navedenim programom mladi ljudi dobiti budućnost, a stari sigurnost.

"Sudbina BiH se piše 12. oktobra i pobjeda Boljitka će omogućiti da mladi ostanu u BiH i žive od svog rada. Onima koji pokušavaju dan zaplaše poručujemo da smo jači nego ikad i da nas neće zaustaviti na našem putu na kojem BiH vodimo ka boljitku", rekao je Mladen Ivanković Lijanović.

Tokom skupa, prisutnima su se predstavili i ostali Boljitkovi kandidati za Opće izbore 2014. godine, a u Vitezu su jučer Mladi za boljitak Srednjobosanskog kantona organizirali i potpisivanje peticije ''Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'', navodi se u saopćenju.