BiH
1

Yildiz: Dodikove riječi imaju težinu, ali sarađivat ćemo

Anadolija
"Republika Turska ima jasne stavove po pitanju sudbine Ureda visokog predstavnika u BiH i supervizije za Distrikt Brčko, i o tome sam, uz puno uvažavanje i otvorenim rječnikom, razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom", kazao je u izjavi za agenciju Anadolija ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz nakon današnjeg susreta sa Dodikom.

Istakao je da je "Turska uvijek i svugdje jako otvoreno iznosila svoja gledišta".

"Dodik je političar izabran da vodi i svaka njegova riječ ima težinu. Ali, najvažnije je, bez obzira na to što po mnogim pitanjima mi možemo imati različita mišljenja, to nas neće spriječiti da surađujemo i da budemo okrenuti prema budućnosti“, istakao je ambasador Yildiz.

Dodao je da je u posljednjih sedam mjeseci ovo njegov drugi sastanak sa predsjednikom RS-a na kojem su razmijenjena mišljenja i o NATO perspektivama BiH, političkoj krizi u našoj zemlji, te kreditima kojima je Turska spremna pomoći razvoj ovdašnje privrede.

Turski ambasador je naglasio i kako se nada da će do konca ove godine u Banjoj Luci biti otvoren centar Republike Turske kako bi građani što bolje mogli upoznati Republiku Tursku.