BiH
0

Wenxin i Ivanić razgovarali o razvijanju ekonomske saradnje Kine i BiH

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić primio je danas novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Liu Wenxina, koji je tom prilikom predao kopije akreditivnih pisama.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, ministar Ivanić je ambasadoru zaželio dobrodošlicu i uspjeh u budućem radu, te izrazio zadovoljstvo stepenom bilateralne političke saradnje između dvije zemlje, gdje nema otvorenih političkih pitanja.

Zahvalio je na realizaciji pomoći u informatičkoj opremi koja je donirana MVP BiH, kao i organiziranju programa obuke državnih službenika BiH u Kini. Rekao je da u narednom periodu ekonomska saradnja, koja nije na nivou političke saradnje, treba biti prioritet za obje zemlje.

Ministar Ivanić je informirao sagovornika o procesu formiranja vlasti u BiH, te izazovima koji stoje pred BiH, a to su reforma policije i ustavne promjene.

Ambasador Wenxin, koji je prisutan na prostorima bivše Jugoslavije već dvadeset godina, izrazio je zadovoljstvo što je imenovan za ambasadora u prijateljskoj zemlji.

Također, istaknuo je da će učiniti sve da se odnosi između Kine i BiH i dalje razvijaju i produbljuju, posebno u ekonomskom segmentu.