Zbog opasnosti od bijega
0

Vukoviću produžen pritvor na mjesec dana

Sarajevo-x.com
Općinski sud u Rijeci produžio je pritvor na mjesec dana Vjekoslavu Vukoviću, pomoćniku ministra sigurnosti BiH, prenijeli su hrvatski mediji. S obzirom da Vuković ima dvojno državljanstvo te prebivalište u BiH, sud je ocijenio da postoji realna mogućnost od bijega te optuženom produžio pritvor.

Tridesetpetogodišnji Vjekoslav Vuković, šef odjela za borbu protiv organizovanog kriminala u Ministarstvu sigurnosti BiH, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je posredovao u izvršenju kaznenog djela, te da je bio "bosanska veza" u planiranju dvostrukog ubistva automobilom bombom u Rijeci koje se trebalo dogoditi između jula i oktobra.

Kao glavni organizatori toga ubistva uhićeni su Ivan Filipović i Robert Dragin, a riječka je policija u najvećoj tajnosti čuvala informaciju da je u pripremi atentata sudjelovao Vuković te su više od tri mjeseca čekali da im dođe u Rijeku kako bi ga uhitili.

Vukovića terete da je organizatorima atentata prodao automatsku pušku i pištolj, a postoje sumnje da je sudjelovao i u nabavi bombe koja je trebala biti podmetnuta pod automobil.

On je odbacio bilo kakvu povezanost sa ovim zločinima.

Vezani članci